Fascia Release Therapie

Fascia Release Therapie:

Met fascia release therapie wordt de fascia weer vrij en soepel gemaakt. De spier-fascia is het spier-bindweefsel. Of beter nog en in gewoon Nederlands; de krimpfolie-achtige structuren die spieren goed laten samenwerken in de optimale situatie.

Fascia release therapie is een behandelvorm die alle spieren in hun ketens beoordeeld en behandeld. Met bijzondere resultaten voor het hele lijf. De fascia is het vlies dat rond spieren, botten en organen zit. Het zit door het hele lichaam heen. Dus bijvoorbeeld om elke spier. Maar daar blijft het niet bij: het zit ook weer om elke spiervezel. Het is eigenlijk een driedimensionaal netwerk door je hele lichaam. Het ondersteunt je lichaam en scheidt organen van andere lichaamsstructuren.

Fascia speelt een rol bij uiteenlopende klachten. De fascia is op sommige plekken dikker en op andere plekken dunner. Het bestaat uit bindweefsel van een bepaalde stevigheid. Het is uittrekbaar in de breedte, maar niet in de lengte. Bij pijnklachten speelt ook dit bindweefsel op. De fascia maken extra verbindingen waardoor het weefsel minder soepel wordt. Ook naarmate we minder bewegen en veel stilzitten verdwijnt de souplesse uit de fascia.

Fascia en triggerpoints

De fascia en de spieren beïnvloeden elkaar wederzijds. Stel dat je ergens een triggerpoint hebt. Dit zijn lokale plekken met kramp in een spier die pijn veroorzaken. Zo’n triggerpoint trekt alle spiervezels naar zich toe. Met als gevolg stijve spieren. De fascia heeft geen keuze: ook die wordt dan meegetrokken en trekt alles uit het verband. Bovendien groeien er dan extra fascia verbindingen. Klachten worden hierdoor erger.

 

Effect van fascia release therapie.

Je wordt weer soepel! Het zorgt ervoor dat je de normale souplesse terug krijgt. De methode werkt daarom goed bij mensen die veel stijfheid in hun lichaam ervaren. Maar ook bij acute én chronische pijn kan fascia release therapie uitkomst bieden.

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?