Triggerpoint Massage Therapie

Triggerpoint Massage Therapie

Heb je last van pijn en stijfheid van nek en schouders, (lage) rugpijn, spierkramp, hoofdpijn, schouder- en armklachten, pijnklachten aan benen en voeten? Dan is het goed mogelijk dat je triggerpoints hebt.

Triggerpoints zijn microverkrampingen binnenin spieren die aanvoelen als pijnlijke verhardingen of “knoopjes”. Triggerpoints verkorten spieren waardoor de beweeglijkheid van het lichaam wordt beperkt en je stijf wordt. Ze kunnen ook de oorzaak zijn van pijn die wisselend van aard is en maar niet over gaat. De klachten komen vaak voor na blessures, acute of chronische pijnklachten en spierstijfheid.

Tijdens de triggerpoint massage wordt op basis van de klacht en het uitstralingsgebied in spiervezels op zoek gegaan naar deze triggerpoints. De strakke gebieden en triggerpoints worden los gemasseerd, waarbij ook de fascie (het bindweefsel) wordt losgemaakt zodat er meer ruimte ontstaan in het lichaam.

 

Effect triggerpoint massage therapie:

De ontstane triggerpoints verdwijnen. Dit zorgt voor pijnverlichting, langere en soepelere spieren, meer kracht en effectiever bewegen. Daarnaast krijg je ook informatie mee hoe je zelf dagelijks je triggerpoints kunt behandelen.

 

Voor wie is triggerpoint-therapie geschikt

Heb je (sport)blessures, (chronische) pijnklachten, of last van stijfheid? Dan is triggerpoint- therapie iets voor jou.

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?