Werkwijze

Bij de eerste intake brengen we aan de hand van een anamnese je klacht(en) in kaart en proberen we achter de oorzaak van je klacht(en) te komen. Ik maak gebruik van manuele spiertesten om te onderzoeken of een spier, individueel of samen met andere spieren, goed geactiveerd is. Hiermee kunnen we bepalen welke spieren verzwakt zijn en wat de oorzaak is waarom een spier zwak test.

Wanneer een spier verzwakt is hoeft dit niet altijd door een tekort aan kracht te komen, maar kan ook door een communicatiestoornis tussen het brein, het zenuwstelsel en het spierstelsel komen. Hierdoor gaan andere spieren compenseren om de beweging uit te voeren en dit leidt dan uiteindelijk tot klachten. We proberen dus uit te zoeken welke spieren uit balans zijn geraakt en waarom het lichaam is gaan compenseren. Wanneer spieren een beweging maken waar ze niet voor gemaakt zijn beginnen de problemen. Ook (oude) littekens kunnen een stoorzender zijn in het functioneren van het bewegingsapparaat.

Kortom er kan veel mis gaan bij de aansturing van het lichaam. Het knappe van het menselijk lichaam is dat het zich heel makkelijk aanpast aan een nieuwe situatie na een blessure, overbelasting of verkeerde houding. Echter kan dit dan wel een stoornis in de functie geven en in stand houden.

 

Voor meer informatie over de Therapieën die ik aanbied kun je op deze site raadplegen of contact opnemen via de contactgegevens. Ik geef u graag advies over de best toepasbare behandeling voor uw lichaam.

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?