Myofascial Cupping

Myofascial Cupping:

Myofascial cupping is een behandelmethode om fascia soepeler te maken en pijn hiervan te verlichten. Bij myofascial cupping stimuleer je de bloedtoevoer naar bepaalde gebieden in het lichaam. Hierdoor komt er veel zuurstof in die delen, waardoor spierweefsel gemakkelijk kan oprekken.

Met cupping ontstaat er door het vacuümtrekken een zuigkracht op het lichaam. Bloed wordt naar een plek toegetrokken. Dit gebeurt ook als je gewond bent. Dan gaat bloed naar de wond of kneuzing om alles wat ‘kapot’ is te helpen herstellen. Bij cupping werkt dit hetzelfde. Bloed wordt naar een plek toegetrokken, waar herstel nodig is.

Door het myofascial cuppen, komt er een grote hoeveelheid zuurstofrijk bloed bij de juiste weefsels terecht, waar het een oppepper geeft en ‘celafval’ afvoert.

Na de behandeling voelt je cliënt direct effect van de de-activatie van de triggerpoints en aansluitend verhoogt Cupping dat effect en zorgt voor extra ontspanning. Ook heeft de methode direct effect op de bloedcirculatie, wat zorgt voor soepelere spieren. De verbeterde bloedcirculatie heeft echter meer voordelen en effecten. Cupping kan ook gebruikt worden aan het  einde van een triggerpoint behandeling als afsluiting.

8 voordelen en effecten van myofascial cupping:

  • Verhoogde bloedcirculatie.
  • Sneller spierherstel na het sporten, door de verhoogde bloedtoevoer naar spieren en fascia.
  • Minder spierspanning en minder spierspasmen.
  • Toename van lymfatische drainage, waardoor ‘cellulair afval’ sneller en beter wordt afgevoerd (ontgifting).
  • Weefsels worden zachter en soepeler door het stretchen en liften hiervan.
  • Verhoogde beweeglijkheid in spieren en gewrichten. Mede doordat lagen weefsel ruimte krijgen en daardoor de bloedstroom naar alle delen en spieren wordt verhoogd.
  • Verbetering van het bindweefsel.
  • Een stevigere, gezondere huid. Door de massage van het bindweefsel en de verhoogde afvoer van afvalstoffen in de huid, kan het collageen in de huid beter herstellen. Met andere woorden: je huid wordt steviger, ‘voller’ en daardoor zijn rimpeltjes minder goed zichtbaar.

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?